Solutia gasita de primarul Nicolae Robu pentru a alunga ciorile din parcul din spatele Catedralei Foto

Solutia gasita de primarul Nicolae Robu pentru a alunga ciorile din parcul din spatele Catedralei Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu a găsit o soluție pentru a alunga ciorile din parcul din spatele Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Astfel, primarul Timișoarei a decis să monteze lampioane în parc, printre crengile copacilor, iar lumina se pare că le-a făcut pe ciori să fugă din zonă.

Am rezolvat problema ciorilor din parcul catedralei, cel puțin pentru o perioadă. Eu sper să nu ajungă, așa inteligente cum se zice că sunt, să revină și să facă ineficientă intervenția noastră. Nu vă puteți închipui cum am reușit. Ne luptăm cu ciorile de jumătate de secol, cu cele din spatele catedralei, am încercat în toate felurile să scăpăm de ele. De Crăciun, știți bine că s-au pus aceste lampioane prin copacii din parcarea primăriei, aici era plin de ciori. Eu am observat că nu mai sunt ciori pe aici și m-am gândit oare chiar nu le place lumina sau sunt speriate văzând ceva corpuri care luminează în copaci, unde le place să stea. Am monitorizat ce se întâmplă din luna decembrie și până în prezent, nicio cioară nu a mai apărut. Atunci am cerut șefului Direcției de Mediu, domnului Adrian Bere, să pună lampioane și în parcul catedralei. Ele au fost puse și alaltăseară nu a fost nicio cioară, aseară s-a făcut verificarea, am și poze, nici urmă de ciori. Așadar, am redat parcul catedralei oamenilor, pentru că devenise parcul ciorilor“, a spus Nicolae Robu.

Conform primarului Timișoarei, parcul din spatele catedralei nu putea fi folosit de oameni, din cauza numeroaselor ciori care și-au făcut cuib în copaci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *