Soferii nu mai trebuie sa intre in Timisoara pentru a ajunge din Calea Torontalului in Calea Aradului. O noua artera, deschisa

Soferii nu mai trebuie sa intre in Timisoara pentru a ajunge din Calea Torontalului in Calea Aradului. O noua artera, deschisa

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vești extraordinare pentru șoferi. Cu scopul fluidizării traficului, Primăria Timișoara a amenajat o nouă arteră care face legătura între Calea Torontalului și Calea Aradului. Strada proaspăt realizată a fost deschisă marți, 28 mai.

Un nou drum extrem de util, gata! Începând de astăzi, 28.05.2019, conducătorii auto au la dispoziție o nouă arteră și anume, o legătură dublu sens între Calea Torontalului și Calea Aradului, realizată în afara orașului, în cadrul strategiei noastre de decongestionare a acestuia“, a anunțat primarul Nicolae Robu, pe Facebook.

Potrivit primarului Timișoarei, strategia de decongestionare a traficului din oraș cuprinde noi pasaje, noi poduri, lărgiri ale podurilor existente, lărgiri ale arterelor existente, realizarea inelelor (2 și 4, cu prioritate), realizarea centurii ocolitoare, realizarea  de parcaje, optimizarea continuă a semaforizării.

De asemenea, se dorește dezvoltarea sistemului de transport public și încurajarea folosirii lui, dar și dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și încurajarea folosirii acestui mijloc de locomoție, ca și a celorlalte nepoluante: trotineta sau segway-ul.