Șoferi prinși în vama Cenad fără permis de conducere, cu permisul suspendat, cu mașina radiată sau cu certificatul de înmatriculare fals. S-au ales cu dosare penale

Șoferi prinși în vama Cenad fără permis de conducere, cu permisul suspendat, cu mașina radiată sau cu certificatul de înmatriculare fals. S-au ales cu dosare penale

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii de frontieră din Cenad au dat peste mai mulți șoferi care nu aveau actele necesare pentru a conduce mașinile în care se aflau.

Vineri, 9 decembrie, s-a prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român în vârstă de 19 de ani. La controlul de frontieră, tânărul a prezentat pe lângă documentul de identitate și documente autoturismului, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat faptul că mașina este radiată din circulație din data de 22.07.2021. Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Aproximativ după jumătate de oră, un alt cetăţean român s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la același punct de trecere a frontierei. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Opel înmatriculat în România, iar polițiștii i-au solicitat și documentele autoturismului și permisul de conducere, pe lângă cel de identitate. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, acesta fiind fals. Lucrătorii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de fals și uz de fals.

Sâmbătă, 10 decembrie, la ora 03.30, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul unui autoturism înmatriculat în Austria, un cetățean român în vârstă de 45 de ani. La controlul de frontieră bărbatului i s-a solicitat să prezinte documentul de identitate, actele autoturismului precum și permisul de conducere, ocazie cu care persoana a declarat că deține permis de conducere dar l-a uitat în alt autoturism. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a constatat că persoana nu a obținut dreptul de a conduce. Bărbatul a recunoscut ulterior că nu posedă permis de conducere în România sau în alte state, dar a fost nevoit să șofeze. Ca urmare a celor constatate, bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Duminică, 11 decembrie, la ora 10.00 s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca BMW înmatriculat în Germania, care, ca și ceilalți conaționali, nu avea dreptul de a conduce, fiindu-i suspendat. Lucrătorii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *