Șofer posibil drogat și fără permis de conducere, oprit de polițiști cu focuri de armă

Șofer posibil drogat și fără permis de conducere, oprit de polițiști cu focuri de armă

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Urmărire ca în filme, cu focuri de armă, duminică, pe autostrada A1, pe sensul de mers Sibiu-Deva.

Un șofer nu a oprit la semnalul polițiștilor, moment în care aceștia au pornit în urmărirea acestuia. În localitatea Aurel Vlaicu din județul Hunedoara, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a izbit o autoutilitară. Nici asta însă nu l-a făcut pe șofer să oprească sau măcar să încetinească, astfel că polițiștii au tras mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în mașină, pentru a reuși să-l oprească.

Tânărul de 23 de ani nu avea permis de conducere şi există indicii că se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 15.10.2023, polițiștii din cadrul Biroului Poliției Autostrăzi au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa pe autostrada A1, însă conducătorul autoturismului a refuzat oprirea, moment în care polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, pe autostrada A1 pe sensul de mers Sibiu-Deva, apoi pe DN7, pe raza localității Aurel Vlaicu din județul Hunedoara, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcţiei de deplasare, moment în care a acroșat o autoutilitară, conducătorul autoturismului continuându-și deplasarea. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, executând două focuri de avertisment în plan vertical și trei focuri asupra autoturismului, fără a fi înregistrate victime“, spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

În urma folosirii armamentului din dotare, poliţiştii au reuşit să oprească mașina şi să-l rețină pe șofer, un tânăr de 23 de ani, din localitatea Cristian, judeţul Sibiu.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că, tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Ca urmare a testării tânărului cu aparatul din dotare, au existat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală. Conducătorul auto a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale ce se impun“, mai spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

Foto: arhivă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *