ȘOCANT O maternitate din vestul țării riscă să se PRĂBUȘEASCĂ peste bolnavi. Ce spune DSP

ȘOCANT O maternitate din vestul țării riscă să se PRĂBUȘEASCĂ peste bolnavi. Ce spune DSP

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
maternitate arad

O maternitate din vestul țării riscă să se prăbușească în orice moment, peste bebeluși, mămici și personalul medical. Situația alarmantă se întâmplă în Secția de Neonatologie ce aparține Spitalului Județean Arad. Astăzi, Consiliul Județean Timiș a semnalat faptul că maternitatea trebuie neapărat mutată, pentru că bolnavii sunt în pericol, iar clădirea nu are autorizație de funcționare de la pompieri.

“Una din cele două clădiri retrocedate este expertizată cu risc seismic de gradul patru. La etajul I, la vestiare, personalul medical nu are curaj să umble prin mijlocul încăperii pentru că trepidează. Accesul pe anumite porţiuni ale balcoanelor, coridoare exterioare, este interzis de specialişti, deşi accesul în anumite saloane se poate face doar prin aceste balcoane, catalogate cu risc de prăbuşire. În luna mai expiră avizul de funcţionare emis de Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat Adrian Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad.

Pe de altă parte, Constantin Cătană, șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, atrage atenția asupra faptului că este nevoie de găsirea urgentă a unor soluții. “Nu mai este timp de pierdut şi nu mai putem face experimente şi aştepta trecerea unor campanii electorale, fiindcă cetăţenii Aradului merită un act medical de calitate”, a precizat Cătană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *