Șoareci și gândaci morți, mizerie de nedescris și mucegai în cantina unui liceu din Timișoara. A fost închis temporar

Șoareci și gândaci morți, mizerie de nedescris și mucegai în cantina unui liceu din Timișoara. A fost închis temporar

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Control al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor la cantina Colegiului Tehnic Henri Coandă din Timișoara, după o reclamație. Aceștia au găsit mizerie de nedescris, capcane de rozătoare cu șoareci morți, insecte și gândaci, în sala de mese. Astfel, cantina a fost închisă temporar până la remedierea deficiențelor și au oprit definitiv de la comercializarea a produselor neconforme. De asemenea, inspectorii au dat o amendă de 3.000 de lei și un avertisment.

Abateri constatate:

– agregate frig neigenizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai.
– Nu se monitorizează temperatura complet la spatiile frig din dotare.
– peretele exterior vitrat prezenta in partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocaria din fier cornier nu a mai fost igienizata prezentând pe porțiuni extinse rugina iar unele geamuri erau sparte ciobite și neinlocuite.
– in interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare in una fiind 2 rozătoare moarte și în altă fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie.
– Preparatele calde au identificate păstrate la temperaturi intre 20,8 și 40, 3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade.
– într-un spațiu frig era depozitata brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului ii lipsea ușița.
– în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutritionale
– Spălătoria utilizată salarea fetelor de masa și protecțiile de scaun era amenajata într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala căzută și crăpături“, au transmis reprezentanții Protecției Consumatorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *