Slujbă de pomenire a regretatul mitropolit al Banatului, Nicolae, la Catedrala Mitropolitană, de Sf. Nicolae

Slujbă de pomenire a regretatul mitropolit al Banatului, Nicolae, la Catedrala Mitropolitană, de Sf. Nicolae

- in Locale, Social, Stiri
0

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului a slujit de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la Catedrala mitropolitană din Timișoara, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai sfântului locaș.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a făcut pomenirea fostului mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu, cel care a purtat cu vrednicie numele Sfântului Nicolae, Marele făcător de minuni. Alături de credincioșii timișoreni, la slujbă au luat parte  și copii de la Școala “Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” și de la Grădinița “Troița”, care au susținut după Sfânta Liturghie un recital de colinde, îndrumați de prof. Adina Botezatu.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan i-a răsplătit pe colindători cu daruri și le-a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de învățătură și de binecuvântare referitor la viața și lucrarea deosebită a Sfântului Ierarh Nicolae, sfântul cel mult iubit și îndrăgit de copii. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a arătat că perioada aceasta, dinaintea marelui praznic al Nașterii Domnului, reprezintă un prilej deosebit de a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru trimiterea în lume a Fiului Său și pentru darul mântuirii adus nouă tuturor. De asemenea, Mitropolitul Banatului a subliniat semnificația perioadei postului, ca timp timp al rugăciunii, al împlinirii faptelor bune și al înmulțirii dragostei față de semeni.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *