Slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitana Timisoara a avut loc fara credinciosi

Slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitana Timisoara a avut loc fara credinciosi

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Slujba de Înviere din acestă nopate de la Catedrala Mitropolitană Timișoara a avut o latură optimistă, fiindcă a vestit Învierea lui Isus Hristos, iar pe de altă parte a avut și o latură plină de tristețe, sala a fost goală.

Credincioșii au rămas acasă, așa cum le-au transmis autoritățile, pentru a se apăra de Covid19. Slujba de Înviere a fost oficiată de ÎPS Ioan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Şi în acest an, Delegația Patriarhiei Române a venit cu Sfânta Lumină de la Sfântul Mormânt pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara, sâmbătă, 18 aprilie, la ora 21.15. Aici delegația a fost întâmpinată de ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, dar și de reprezentanții Episcopiei Caransebeș și Arhiepiscopiei Arad, care au luat Lumina Sfântă și au oferit-o preoților și voluntarilor.

În cuvântul pastoral la Învierea Domnului ÎPS Ioan a spus:

Învierea lui Hristos este un act unic și creator al lui Dumnezeu și reprezintă intervenția lui Dumnezeu în istorie, în lumea noastră, în lumea morții. După căderea omului în păcat și în moarte, ridicarea lui nu putea veni prin sine. Numai Hristos, ca Dumnezeu Întrupat, a putut învinge moartea. El coboară la iad, în casa morții, și acolo învinge moartea. A murit moartea. Profetul Isaia vorbește despre Domnul Savaot că: „El va înlătura moartea pe vecie!” (Isaia 25, 8) Iar profetul Osea spune: „Din stăpânirea locuinței morților îi voi izbăvi și de moarte îi voi mântui. Unde este, moarte, biruința ta?”(Osea 13, 14)

Iubiții mei frați în Hristos, dreptatea lui Dumnezeu față de noi este condiționată de iubirea față de semenii noștri. Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan ne spune: „Iubiților, dacă Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, și noi datori suntem să ne iubim unul pe altul” (I Ioan 4, 11). Să-i cuprindem în inima noastră pe cei care sunt acum în mare suferință și au nevoie de ajutorul nostru. Să ne rugăm pentru toți care, în aceste clipe de grea încercare a neamului nostru, stau de strajă vieții. Doamne, valurile mării acestei vieți s-au ridicat asupra corabiei noastre. Suntem singuri, vino Tu la cârma ei și o condu la limanul cel liniștit al iubirii Tale! Hristos a înviat! Al vostru, al tuturor, de tot binele voitor!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *