Situație disperată. Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara își închide porțile pentru bolnavi, din cauza datoriilor mari

Situație disperată. Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara își închide porțile pentru bolnavi, din cauza datoriilor mari

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
spitalul victor babes

Datoriile mari acumulate, în ultimul an, de Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a determinat conducerea unității sanitare să anunțe că a luat o decizie șoc: începând de mâine, medicii care lucrează în spital nu vor mai consulta pacienții, nu vor mai elibera rețete sau vor acorda concedii medicale. Singurii care vor fi primiți pentru a le fi acordate îngrijiri medicale vor fi pacienții care ajung în urgențe sau care sunt înscriși în programele naționale de sănătate.

Reprezentanții spitalului spun că au datorii de aproape 2,4 milioane de lei la utilități și la furnizorii de medicamente și materiale sanitare. S-a ajuns în această situație pentru că cei de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș nu au decontat toate serviciile medicale oferite de Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș”.

Prin urmare, în 2015 au fost validate de către CJAS Timiș servicii medicale pentru 6.150 de bolnavi ai spitalului, însă au fost decontate doar pentru 5.390. Situația este similară și în primele luni ale acestui an, când din cele 1.693 de cazuri rezolvate, CJAS Timiș a decontat serviciile medicale doar pentru 1.299 de cazuri. Astfel, s-au adunat datorii de aproape 2,4 milioane de lei.

Suntem în imposibilitatea de a semna contractul cu CJAS Timiș pe semestrul al doilea, adică lunile aprilie, mai, iunie, pentru că ni s-a oferit către contractare o sumă foarte mică, mult sub ceea ce se realizează la nivelul spitalului. De mâine, suntem puși în situația de a sista activitatea medicală și vom rezolva doar urgențele medicale“, a declarat, astăzi, Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

Reprezentanții CJAS Timiș se apără și spun că „mâine dimineață, conducerea instituției se va întâlni cu reprezentanții spitalului pentru a discuta despre situația creată. CJAS Timiș a oferit soluții echipei manageriale de la spitalul Victor Babeș, respectiv mutarea sumelor din luna iunie pentru luna aprilie și mai. Rămâne la latitudinea managerului de spital dacă dorește acest lucru și dacă dorește să acorde servicii medicale pacienților care li se adresează. Gestionarea fondurilor alocate unei unități sanitare este strict responsabilitatea managerului de spital. Casa nu are posibilitatea legală de a aloca fonduri peste valoarea de contract asumată de conducerea Spitalului Victor Babeș”, a declarat Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *