Singurii români care au publicat sub egida Universității Stanford din SUA sunt patru reputați medici de la UMF Timișoara

Singurii români care au publicat sub egida Universității Stanford din SUA sunt patru reputați medici de la UMF Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Prof. dr. Dan V. Poenaru, fost prorector al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, prof. Marius Raica, rector, prof. dr. Anca Maria Câmpeanu și doctorul Manuel Oprea au fost incluși într-o importantă monografie medicală din SUA, sub egida Universității Stanford, alături de zeci de profesori medici de la universități de prestigiu americane.

Lucrarea „Degenerarea discului intervertebral” a apărut la jumătatea lunii noiembrie 2016 în Statele Unite ale Americii la editura Nova Science Publisher, din New York.

Prof. dr. Dan V. Poenaru a explicat cum s-a ajuns ca cei patru reputați medici timișoreni să trezească interesul Universității Stanford: „Am observat că pe măsură ce anii trec tot mai multe hernii de disc apar la tineri cu vârste de sub 45 de ani, chiar dacă nu au făcut un efort fizic deosebit. Mi-am pus întrebarea: “De ce se produc aceste rupturi de disc intervertebral și apare hernia de disc?” Maladia este invalidantă dacă nu este operată corect. Am colaborat cu colegii de la Laboratorul de Histologie, sub conducerea profesorului Marius Raica, și am ajuns la niște concluzii. Cercetarea a fost finalizată într-o teză de doctorat susținută de medicul Manuel Oprea, sub conducerea științifică a mea. Teza a obținut calificativul excepțional. Din această teză au fost publicate mai multe capitole în reviste de prestigiu din Occident. Astfel, am fost contactat de Universitatea Stanford și mi s-a comunicat că editura este interesată să publice aceste idei novatoare”, a spus dr. Poenaru.

Lucrarea de doctorat a fost trimisă în SUA și astfel a fost publicat capitolul doi semnat de cei patru medici din Timișoara în monografia „Degenerarea discului intervertebral”. „Suntem singurii români care publicăm sub egida Universității Stanford din SUA alături de nume de mare prestigiu din lume. Eu cred că este un motiv de mândrie și bucurie pentru școala medicală timișoreană”, a conchis prof. dr. Poenaru.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *