Simularea BAC-ului și a Evaluării Naționale, la finalul lunii, în Timiș

Simularea BAC-ului și a Evaluării Naționale, la finalul lunii, în Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Elevii din Timiș se pregătesc pentru primele examene. Inspectoratul Școlar Județean Timiș anunță că la finalul lunii va avea loc simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Astfel, în 30 și 31 ianuarie vor avea loc simulările probei scrise la limba și literatura română și proba obligatorie a profilului.

 “Scopul acestei simulări este de a oferi elevilor, profesorilor și părinților un feedback asupra performanțelor de care educabilii sunt capabili din acest moment. Suntem de părere că este oportună această perioadă, întrucât timpul care s-a scurs de la începutul anului școlar este considerabil, iar simularea națională, după cum bine știți, se desfășoară, cel mai probabil, peste două luni. Astfel, elevii vor avea oportunitatea de a se autoevalua obiectiv și, împreună cu părinții și dascălii, să ia deciziile corecte în privința parcursului educațional și, implicit, personal, ulterior”, spune inspectorul general școlar al ISJ Timiș, Aura Danielescu.

Subiectele propuse vor fi concepute de echipe de profesori cu experiență didactică relevantă, cadre didactice recunoscute, la nivelul județului Timiș. De asemenea, corectarea se va realiza în echipe de doi profesori.

Comunicarea rezultatelor către elevi se va realiza, conform calendarului, în 13 februarie 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *