Simpozion aniversar dedicat “Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă“, la ITM Timiș

Simpozion aniversar dedicat “Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă“, la ITM Timiș

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

În fiecare an, în 28 aprilie, Organizația Internațională a Muncii sărbătorește “Ziua internațională a securității și sănătății în muncă”. De asemenea, 28 aprilie este și ziua în care mișcarea sindicală din lume onorează Memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale prin organizarea, simultan, de campanii în întreaga lume.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș a organizat joi, 28 aprilie, de la ora 11, la sediul instituției, în prezența Serviciilor Externe și Interne de Prevenire și Protecție în domeniul Securității și Sănătății în Muncă, a colaboratorilor în domeniu, precum și a inspectorilor de muncă ai Serviciului securitate și sănătate în muncă, un simpozion aniversar dedicat “Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă“. Cu ocazia evenimentului s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.

Inspectorul șef al ITM Timiș, Pavel Kașai, în discursul său, a adresat rugămintea tuturor angajatorilor și angajaților de pe piața muncii a județului Timiș  să acționeze cu  responsabilitate și seriozitate prin toate formele, mijloacelor și metodele specifice  în vederea conștientizării  și  respectării  normelor de securitate și sănătate în muncă în scopul prevenirii producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale.

Cu ocazia acestui eveniment aniversar, dorim sa tragem un semnal de alarmă asupra importanței îmbunătățirii activității în domeniul securității și sănătății în muncă în toate domeniile și sectoarelor de activitate din județul Timiș. De asemenea, doresc să supun atenției dumneavoastră două probleme extrem de importante: în domeniul securității și sănătății în muncă să nu facem nimic formal sau superficial că se produc accidente de muncă și problema securității în muncă trebuie tratată cu mare seriozitate și maximă responsabilitate!“, a spus inspectorul șef al ITM Timiș, Pavel Kașai.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *