Simona Neumann: Fritz mi-a solicitat retragerea de la Asociația TM2023

Simona Neumann: Fritz mi-a solicitat retragerea de la Asociația TM2023

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Dominic Fritz vrea să scape și de Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Simona Neumann a făcut publică o scrisoare deschisă, în această seară, pe pagina sa de Facebook, în care îl acuză pe primarul Timișoarei că i-a solicitat să se retragă de la șefia asociației pe pe care o conduce de opt ani și jumătate, pe motiv că „aș bloca bunul mers al proiectului”.

Am fost mereu atacată, iar în ultima vreme despre Timișoara Capitală Culturală s-au spus multe neadevăruri, cum că nu s-ar fi făcut nimic în toți anii de după câștigarea titlului, s-au folosit expresii incalificabile precum că proiectul ar fi fost găsit “în comă” sau în “moarte clinică” și trebuia “restartat”. În privința firmei de consultanță angajată de Primărie și a echipei Primăriei care lucrează pentru domnul primar Dominic Fritz la „restartarea” Capitalei Culturale, acestea au încălcat procedurile și chiar legislația în mai multe etape ale colaborării noastre (între Asociație și Primărie). De asemenea, au fost încălcate procedurile Uniunii Europene privind scrierea și transmiterea raportului de monitorizare, precum și principiile cooperării în sensul respectului reciproc”, a semnalat Simona Neumann.

Directorul executiv al Asociației TM2023 a mai acuzat Primăria Timișoara că a alocat abia astăzi prima tranșă a cotizației pentru anul în curs, respectiv pentru lunile ianuarie-martie.

Colegii mei, eu însămi, toți suntem supuși unui enorm stres, adică, să răspundem zilnic solicitărilor grupului de consultanță al Primăriei și echipei Primăriei care se ocupă de „restartarea” proiectului și să ascultăm remarci cum că pană acum nu s-a făcut nimic, că programul cultural este incoerent, că am fi lucrat netransparent. Consider că suntem profund umiliți. De ce? Pentru ce? Există rapoarte de monitorizare ale Comisiei Europene că echipa Asociației a implementat bine proiectul, rapoarte de audit că banii au fost cheltuiți corect”, a afirmat Simona Neumann.

Directorul executiv a mai precizat că astăzi a fost termenul limită de depunere a raportului de monitorizare pentru perioada iulie 2019 – mai 2021 la Comisia Europeană, lucru care nu s-a întâmplat.

Ieri a demisionat domnul Ulrich Fuchs din Consiliul Director, ne aflăm în fața Adunării Generale de vineri 18 iunie, iar noi avem cea mai gravă criză din ultimii opt ani și jumătate, una care a depășit granițele României. Cred că era cazul să vă scriu toate acestea, un mic rezumat al unei crize mai mari”, a conchis Simona Neumann.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *