„Sibiu 100” – expoziție eveniment la Muzeul Național al Banatului

„Sibiu 100” – expoziție eveniment la Muzeul Național al Banatului

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Fotografii din urmă cu un secol împreună cu imagini din prezent,dar și picturi realizate de artiști ardeleni, toate sunt expuse la Muzeul Național al Banatului. Expoziția aparține Muzeului Național Brukenthal și prezintă fotografii și picturi grupate sub genericul „Sibiu 100”.

Imaginile reprezintă Sibiul de acum și din urmă cu 100 de ani. Sunt fotografii cu străzi, clădiri sau piețe. Pozele din urmă cu un secol au fost realizate de Emil Fischer, în timp ce fotografiile de acum îi aparțin lui Adrian Luca, realizate în 2018.

Timișorenii pot să vadă multe imagini legate de Sibiu. Această expoziție a fost realizată cu ocazia sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire și a fost un tribut adus de Asociația Bruckental von Studio și Muzeului Național Bruckental orașului Sibiu. Putem spune că deschidem drumul către o Capitala Cultuarală la Timișoara. Capitala Culturală pentru Sibiu a însemnat foarte mult, a ridicat mult nivelul de cultură și în același timp ne-a ajutat să ne promovăm mai ușor ideile. Ideea principală a expoziției a fost aceea de a arăta clădirile care nu erau foarte bine studiate, în care Consiliul Dirigent și Marele Sfat Național și-au desfășurat activitatea. Aceasta a fost ideea de bază. De la aceasta am plecat și la a arăta simbolurile Sibiului și am chemat pictorii să ne prezinte o perspectiva unică asupra orașului“, a spus Adrian Luca, muzeograf la Muzeul Național Bruckental din Sibiu.

Expoziția de la Muzeul Național al Banatului va fi deschisa până în 4 august.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *