Și de Moș Nicolae polițiștii au dat peste șoferi beți și drogați

Și de Moș Nicolae polițiștii au dat peste șoferi beți și drogați

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii rutieriști au desfășurat o nouă acțiune în Timiș pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au dat 26 de amenzi, în valoare de 13.775 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere. Au fost retrase patru certificate de înmatriculare și reținute șapte permise de conducere. De asemenea, au fost constatate șase infracțiuni la regimul circulației: trei pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice; una pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și două pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Totodată, au fost efectuate 250 de testări cu aparatul etilotest și cinci testări cu aparatul Drugtest.

Astfel, ieri de Moș Nicolae, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat, în localitatea Chevereșu Mare, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care-și conducea sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre bilogice. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot ieri, în jurul orei 19:00, polițiștii au oprit pentru control pe strada Corneliu Coposu din  Timișoara, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat faptul că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

În jurul orei 19:30, polițiștii au depistat, pe Bulevardul Regele Ferdinand, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, care își conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre bilogice. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Politiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *