Sfânta Lumină va ajunge la Timișoara după ora 21

Sfânta Lumină va ajunge la Timișoara după ora 21

- in Locale, Social, Stiri
0

Delegația Patriarhiei Române a primit Sfânta Lumină care va ajunge sâmbătă noapte în toate parohiile din țară, inclusiv la Timișoara, continuând astfel tradiția începută din 2008, chiar dacă distribuirea se va face în condiții speciale de pandemie.

Lumina Sfântă a coborât la Biserica Sfântului Mormânt sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orei 13.50  într-o ceremonie restrânsă, fără participarea credincioșilor.

Delagația Patriarhiei Române ajunge cu Sfânta Lumină de la Sfântul Mormânt pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara, sâmbătă 18 aprilie, după ora 21.00.

Delegația va fi întâmpinată de ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, dar și de reprezentanții Episcopiei Caransebeș și Arhiepiscopiei Arad, care vor lua Lumina Sfântă și o vor oferi preoților și voluntarilor.  Pentru a fi evitată aglomerația de la aeroport, preoții și voluntarii vor veni succesiv și vor primi Lumina Sfânta pentru a o duce în parohiile din Timiș și din Banat. Delegația Patriarhiei Române a primit Sfânta Lumină, pe la ora 19.00, care va ajunge sâmbătă noapte în toate parohiile din țară, continuând astfel tradiția începută din 2008, chiar dacă distribuirea se va face în condiții speciale.

Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a dus Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt delegației conduse de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Pentru prima dată în istorie Sfânta Slujbă de Paște de Înviere 2020 va avea loc fără credincioși, din cauza pandemiei de Covid19.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *