Set de măsuri propuse pentru aeroporturi după ridicarea stării de urgență

Set de măsuri propuse pentru aeroporturi după ridicarea stării de urgență

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Mutruc s-a implicat în realizarea setului de măsuri de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, pentru companiile de sub autoritatea MTIC. Măsurile sunt aplicabile după ridicarea stării de urgență, începând cu data de 15 mai.

În calitate de Secretar de Stat coordonator al domeniului aviației civile, împreună cu echipa Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, am realizat SETUL de politici naționale dezvoltate la nivelul MTIC, concretizate în măsuri aplicabile în perioada de după starea de urgență de către Compania Națională Aeroporturi București și Tarom – S.C. Transporturile Aeriene Române S.A.

Setul politicilor naționale cuprinde:
A. Măsuri de natură Tehnico – Logistică;
B. Măsuri de natură operațională;
C. Măsuri organizatorice/operaționale/administrative;

Acest set al politicilor naționale l-am comunicat în calitate de Președinte al Comitetului Tehnic de Securitate Aeronautica (HG nr.6 din 2014) prin dispoziția nr. 17139 din 30.04.2020 Președinților Comitetelor de Securitate Aeroportuară ( Președintele acestui comitet este Directorul General al Aeroportului). Cele 16 aeroporturi de pe teritoriul României prin acest set de măsuri vor concretiza în proceduri care vor asigura siguranța și securitatea pasagerilor în aceste vremuri grele. Un PMP credibil! Un PMP al dialogului! Partidul Mișcarea Populară pune România în mișcare! Deschide aici: http://mt.ro/web14/covid-19/2938-09052020“, transmite Mutruc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *