Sesiune de lucru domeniul Securității și Sănătății în Muncă

Sesiune de lucru domeniul Securității și Sănătății în Muncă

- in Locale, Social, Stiri
0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș în colaborare cu Asociația Profesională pentru Securitatea și Sănătatea Muncii Timișoara – APSSMT a organizat în zilele de vineri și sâmbătă 24-25 Martie, o sesiune de lucru în domeniul Securității și Sănătății în Muncă.

Președintele Asociației Profesionale pentru Securitate și Sănătate în Muncă Timișoara, Vasilică Grigore și prim vice președinte  conf. dr. ing. Băbuț Gabriel Bujor au supus atenției auditorului scopul principal al sesiunii și anume dezvoltarea cadrului organizatoric adecvat la nivel zonal și/sau național pentru specialiștii care își desfășoară activitatea în domeniul securității și sănătății în muncă, pentru îmbunătățirea continuă a condițiilor de muncă precum și aspecte legate de legislația în domeniul securității și sănătății în muncă și modul de implicare a tuturor factorilor angrenați în această activitate (angajatori, reprezentanții lucrătorilor, conducători ai serviciilor de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă și reprezentanții instituțiilor publice competente).

Cu această ocazie inspector general de Stat Bratu Dantes Nicolae a ținut să menționeze necesitatea adoptării la condițiile concrete și prevederile legislative cu privire la crearea unor premize optime de desfășurare a activităților fără să fie generate accidente de muncă. De asemenea a menționat faptul că e imperios necesară implicarea activă a tuturor specialiștilor din domeniu, în special al Asociațiilor Profesionale pentru a asigura un climat de muncă în condiții de sănătate. S-a apreciat faptul că această implicare poate duce la o creștere atât a condițiilor optime de muncă cât și o mai bună colaborare între toți actorii implicați în acest domeniu.

Prin organizarea acestei acțiuni se poate considera că angajatorii și angajații vor conștientiza necesitatea implementării și aplicării întocmai a normelor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă. În final inspectorul șef al I.T.M Timiș, Pavel Kașai a prezentat situația accidentelor de muncă din județul Timiș și totodată a adresat rugămintea la toți angajatorii și angajații să respecte normele de Securitate și Sănătate în Muncă și în acest domeniu să nu se facă nimic formal și superficial.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *