Senatorul de Timis fara facultate cauta consilieri cu studii superioare

Senatorul de Timis fara facultate cauta consilieri cu studii superioare

- in Actualitate, Locale, Politica, Slider, Stiri
1

Senatorii USR PLUS caută consilieri cu studii superioare și experiență în domeniile specifice comisiilor de specialitate. Printre cei ce caută astfel de oameni se numără și senatorul USR PLUS de Timiș, Raoul Trifan. Acesta nu are studii superioare. A început FEAA, dar a abandonat studiile. Anunțul pentru cei care doresc să devină consilieri de parlamentari a fost postat pe pagina de Facebook a lui Trifan.

“Echipa de senatori USR PLUS caută consilieri!

Grupul parlamentar al Alianței USRPLUS din Senatul României are 25 de parlamentari, care funcționează în 23 de comisii parlamentare permanente și în 25 de birouri parlamentare.

Consilierii parlamentari îndeplinesc sarcini legate de activitatea administrativă, juridică, legislativă și de gestiune a proiectelor parlamentarilor sau ale grupului parlamentar: realizează conexiunea dintre structurile Senatului și grupul parlamentar; citesc/analizează/propun amendamente pe inițiative legislative aflate în circuit parlamentar și generează recomandări de vot; oferă asistență juridică sau de specialitate pentru elaborarea unor inițiativei și pe orice subiect este necesar.

Locația de desfășurare a activității va fi stabilită în funcție de activitatea propriu-zisă, în București sau la birourile parlamentare disponibile în teritoriu.

Responsabilități

Analiză legislativă pe domenii specifice, inclusiv regulamentele instituțiilor publice
Asigurarea asistenței de specialitate membrilor grupului parlamentar
Asigurarea sprijinului necesar în cadrul ședințelor de pregătire a plenului
Punerea la dispoziție a informațiilor și documentației necesare
Proiecte de răspuns la petițiile și sesizările adresate grupului parlamentar
Redactare de amendamente și proiecte legislative, fundamentare puncte de vedere.

Educație și experiență

Studii superioare într-unul din domeniile specifice ale comisiilor parlamentare
Experiență în coordonarea de proiecte de complexitate medie sau activitati care implica actori multiplii și puncte de vedere diverse
Experienţa în analiză/tehnică legislativă reprezintă un avantaj (lipsa acestei experienței poate fi compensată prin dorința și capacitatea de învățare rapidă, flexibilitate și o abordare de tip “problem solving”)
Experiență în redactare puncte de vedere și documentații.

Funcțiile de consilieri sunt disponibile atât în cadrul grupului parlamentar, cât și în cadrul birourilor parlamentare senatoriale. Toate angajările se fac pe perioadă determinată.
Salarizarea se face conform Nomenclatorului de nume-funcții – salariile finale fiind condiționate de încadrarea în sumele forfetare disponibile în cadrul birourilor parlamentare. Funcționari, angajați la grupul parlamentar – punctul IV din pagina 2 și Personal contractual – pagina 3.

Contact și candidatură

Aplicațiile formate din CV și scrisoare de intenție (de maxim 1 pagină) se trimit la adresa de email usrplus@senat.ro, cu menționarea unei eventuale opțiuni de a lucra în cadrul unui anumit birou parlamentar/domeniu, în cadrul subiectului e-mailului trimis.
Tot pe această adresă se pot trimite întrebări și nelămuriri în legătură cu procesul de recrutare.
Candidații selectați pentru a intra în procesul de recrutare vor fi contactați pentru interviuri.
Primul termen de aplicare este 15 ianuarie 2021, urmând ca alte sesiuni de recrutare să fie deschise ulterior”, este anunțul.

1 Comment

  1. Pingback: Primarul Fritz a rezolvat, românește, problema creșelor – ZACUSCĂ PE POST DE CAVIAR

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *