Senatorii nu au nevoie de diplomă de facultate. Explicația pe larg a viitorului parlamentar USR de Timiș, Raoul Trifan

Senatorii nu au nevoie de diplomă de facultate. Explicația pe larg a viitorului parlamentar USR de Timiș, Raoul Trifan

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

A lucrat la cele mai mari corporații globale, dar niciodată nimeni nu i-a cerut diploma de studii. Este cazul lui Raoul Trifan (35 ani) viitor senator in Parlamentul României.  El este pe prima poziție pe lista USR Timis la Senat. Deși nu are facultate, Raoul Trifan a avut o carieră spectaculoasă. Doar cu liceul terminat. Între 2009 – 2011 a fost specialist în Marketing Online la Microsoft, apoi între 2011 – 2015 Manager senior de proiecte la SSI (acum Dynata). Din 2015 până în 2017 Director de proiecte la Blue Couch Digital, iar din 2017 până în prezent director de proiecte la Amdaris. El susține acum pe FB ca nicăieri nu i s-a cerut la angajare diploma de studii.

Da, nu am terminat facultatea, și nici nu am susținut că aș fi absolvit-o.

În CV-ul meu am specificat acest fapt care nu mi-a influențat deloc cei aproape 15 ani de carieră profesională, inclusiv în poziții de management, în corporații. Nu mi-am început prezentările cu această informație pentru că nimeni nu procedează așa, dar am fost tot timpul transparent și onest vizavi de cine sunt și ce experiență am în spate.

Sunt două motive pentru care nu am terminat facultatea.

Situația familială de atunci nu mi-a permis să mă concentrez pe studii și m-a obligat să prioritizez un job care să mă întrețină. Mai târziu, diploma de facultate a devenit tot mai puțin importantă față de experiența dobândită la locul de muncă. Și chiar dacă mi-ar fi plăcut să am ocazia să-mi termin studiile, rolurile solicitante pe care le-am ocupat în companiile pentru care am lucrat nu mi-au oferit, nici ele, timpul de care aș fi avut nevoie.

În al doilea rând, niciodată, dar niciodată, nu mi s-a cerut diploma de studii la angajare. Și am lucrat într-unele dintre cele mai mari corporații globale. Pentru că în domeniul în care am lucrat nu contează așa de mult diploma de licență. Am avut de-a lungul timpului mulți colegi sclipitori care ori nu aveau facultatea terminată, ori erau licențiați în total alt domeniu. Ce contează, de fapt, este să ai experiență, să înțelegi cum funcționează industria globală de IT și să livrezi rezultate.

Tot timpul am fost întrebat ce știu să fac și mai apoi promovat ca manager pe baza rezultatelor mele și ale echipelor mele. Am creat, împreună cu echipele multinaționale pe care le-am condus, softuri pentru instituții și companii mari din lume și am fost apreciat și propus pentru poziții de management“, spune pe Facebook, Raoul Trifan.

Trifan a început Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor în 2005, dar avea să o întrerupă și să nu o mai termine niciodată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *