Semnal de alarmă tras de Salvați Copiii și Școala nr. 2 din Timișoara!

Semnal de alarmă tras de Salvați Copiii și Școala nr. 2 din Timișoara!

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Cu sprijinul Organizației Salvați Copiii, elevii Şcolii nr. 2 din Timişoara participă la concursul naţional ”Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet”, prin programul Ora de Net.

Scopul proiectului este de a conştientiza în rândul elevilor, dar şi a părinţilor că predispunerea la mai multe ore de navigare pe internet pe zi poate crea dependenţe nocive asupra dezvoltării spirituale și a organismului copilului.

Pentru a putea susţine activităţi de soluţionare a temei propuse de Salvaţi Copiii, elevii clasei a V-a A au fost implicați pentru a găsi soluţii practice, coordonați de profesorul Daniel-Alex Milencovici

Prima activitate a avut loc în Piaţa Unirii din Timișoara când elevii au participat la Ora Pământului, eveniment organizat de Porgramul Naţional Cantus Mundi, iar prin muzică au dorit să transmită un mesaj solidar pentru a proteja Terra. Activitatea propusă imprimă competenţe care sprijină dezvoltarea de lungă durată a elevului şi propune stoparea petrecerii timpului inutil pe Internet.

Am ales să participăm ca și instituție educațională la acest concurs, deoarece consider că este o mare nevoie ca elevii noștri să conștientizeze  efectul negativ pe care Internetul îl poate produce asupra unei dezvoltări sigure și sănătoase a organismului nostru, iar în acest sens, acest program ne ajută să dezvoltăm în școală și nu numai aplicații practice prin care copiii realizează activități de stopare a efectelor negative. Sigur, Internetul este o necesitate în  ziua de azi și poate deveni util în multe contexte, chiar educativ și benefic. Diferența o face timpul și scopul utilizării acestuia. Uneori, cu părere de rău, în spatele folosirii în exces a Internetului, se ascund nevoi importante pe care copiii le au, dar nu sunt satisfăcute benefic de cei dragi”, a spus prof. Daniel Alex Milencovici.

Partenerii proiectului sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

Gh. M.