Semnal de alarmă tras de eurodeputata Maria Grapini din Timișoara, cu privire la deraierile Guvernului Orban

Semnal de alarmă tras de eurodeputata Maria Grapini din Timișoara, cu privire la deraierile Guvernului Orban

- in Locale, Politica, Stiri
0

Eurodeputata Maria Grapini din Timișoara trage un semnal de alarmă  cu privire la deraierile guvernului Orban, care devin tot mai multe și se accentuează pe zi ce trece, dat fiind că opoziția este extrem de anemică și, de fapt, aproape inexistentă.

Zilele de Crăciun m-am abținut să postez puncte de vedere politice, dar ce face guvernul Orban, evident dirijat de la Cotroceni este extrem de periculos pe termen lung. Economia sare în aer după măsurile și declarațiile haotice ale miniștrilor, iar cursul euro tinde spre 5. Anularea unor programe dedicate dezvoltării IMM-urilor va duce la închiderea multora dintre acestea. Desfiițarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție va accelera abuzurile în justiție! Mai există opoziție în parlament? Mai există sindicate și patronate? Mai există societate civilă? Despre ce stat de drept putem vorbi la actuală guvernare când anulează decizia unui referendum? Chiar trebuie lăsat acest guvern să experimenteze tot ce poate fi mai rău?”, atenționează Maria Grapini.

”Prin desființarea SIIJ se dorește, din nou, controlul asupra justiției. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este singură structura de parchet complet în afară controlului politic. Acesta e motivul pentru care politicul dorește cu ardoare desființarea sa”, a scris pe pagina de Facebook și Dana Gîrbovan, președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România.

Gh. M.