Semnal de alarmă tras de Cătălin Drulă, deputat USR Timiş, cu privire la proiectul Centurii Sud Timișoara

Semnal de alarmă tras de Cătălin Drulă, deputat USR Timiş, cu privire la proiectul Centurii Sud Timișoara

- in Administratie, Locale, Politica, Stiri
0

Proiectul Centurii Sud Timișoara scos la licitație de CNAIR după planuri din 2011 va întrerupe pista de biciclete, recent inaugurată şi realizată din fonduri europene, care merge la Pădurea Giroc, susţine Cătălin Drulă, deputat USR Timiş. “Erorile în faza de planificare sunt o mare problemă a proiectelor de infrastructură din România. Avem aici unul din multele exemple”, atenţionează Drulă.

În continuare, deputatul USR, mai susţine că drumul DC318 recent modernizat și prevăzut cu pistă de biciclete separată va fi relocat pe aproape 1km și va supratraversa printr-un nou pasaj viitoarea Centură, precum și canalul de irigații adiacent. Din păcate, pe zona relocată (inclusiv pe noul pod peste Centură), drumul nu este prevăzut cu pistă de biciclete. Lucru rar, unul din ofertanții de la licitația lansată de CNAIR a sesizat această discontinuitate și a cerut o clarificare dacă să prevadă sau nu piste de bicicletă și pe sectorul de drum relocat. Răspunsul CNAIR: NU. Rezultatul ar fi o întrerupere a pistei existente pe 1km (inclusiv peste noul pod) ceea ce ar expune bicicliștii pericolului de accidente în acea zonă, mai ales la sfârșit de săptămână când drumul este aglomerat și de mașini și de bicicliști.

Am solicitat CNAIR și MT să emită de urgență o clarificare în cadrul licitației prin care să ceară ca și pe sectorul relocat al DC318 să fie prevăzute piste pentru bicicliști (prin lățirea platformei drumului pe acea zonă). Timp este încă, ofertele nu au fost depuse. Am cerut de asemenea și autorităților locale și județene, primarului din Giroc și președintelui Consiliului Județean să se implice și să facă și dumnealor aceeași solicitare la București”, concluzionează deputatul USR Timiş, Cătălin Drulă.

Gh. M.