Semnal de alarma tras cu privire la Casa Muhle: “Este supusa unei periculoase degradari”

Semnal de alarma tras cu privire la Casa Muhle: “Este supusa unei periculoase degradari”

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0
casa muhle

Ne batem joc de patrimoniul cultural al Timișoarei. Casa Muhle se află într-o stare avansată de degradare și în acest moment, deși ar fi trebuit restaurată încă de acum peste doi ani de către proprietarii de etnie romă. Văzând că nu s-a mișcat nici măcar un deget în ceea ce privește salvarea Casei Muhle, Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei a tras un semnal de alarmă, solicitând primăriei să ia măsuri.

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei prin intermediul unei adrese a cerut Primăriei Municipiului Timișoara să procedeze la formularea unei cereri de ordonanță președințială prin care să solicite instanței competente să oblige proprietarul imobilului situat în Timișoara, Bld. Mihai Viteazul. Nr. 3 (respectiv „Casa Mühle”) la luarea imediată a măsurilor de punere în siguranță si conservare a imobilului sau în cazul în care proprietarul nu o face de bunăvoie, instanța să permită PMT să o facă pe cheltuiala proprietarului“, sunt de părere reprezentanții asociației.

ONG-ul își justifică cererea prin faptul că este nevoie de o intervenție urgentă asupra Casei Muhle în vederea punerii în siguranță a acesteia și a efectuării lucrărilor de conservare. Totul în condițiile în care punerea în siguranță efectuată în anul 2013 nu mai este valabilă încă din anul 2014. “Imobilul este supus unei continue și periculoase degradări“, a arătat asociația.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *