Semnal de alarmă! Aproape 10.000 de locuitori din Timiș suferă de obezitate

Semnal de alarmă! Aproape 10.000 de locuitori din Timiș suferă de obezitate

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Semnal de alarmă! Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, la nivelul județului sunt înregistrate oficial aproape 9.000 de cazuri de persoane cu obezitate, adică puțin peste 1% din totalul populației, dar în realitate numărul ar fi mult mai mare.

Cifrele au fost făcute publice în cadrul unei conferințe organizată la Timișoara cu ocazia lansării campaniei „Controlează Obezitatea”.

Obezitatea reprezintă o adevărată provocare a zilelor noastre. Sedentarismul, alimentația nesănătoasă și alți factori de risc au contribuit la creșterea alarmantă a prevalenței acestei afecțiuni. Obezitatea este, în primul rând, o boală și trebuie tratată ca atare. În prezent, ne confruntăm cu obezitatea în numeroase aspecte ale vieții noastre: în familie, în grupurile de prieteni și în întreaga societate. Aceasta necesită o abordare complexă și multidimensională, care să includă atât prevenția, cât și controlul și tratarea complicațiilor asociate. Obezitatea reprezintă un factor de risc semnificativ pentru numeroase boli cronice netransmisibile și agravează anumite afecțiuni existente”, a declarat Cătălina Poiană, inițiatoarea „Controlează Obezitatea”, medic primar endocrinolog, președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Potrivit specialiștilor, un capitol extrem de îngrijorător este obezitatea infantilă și obezitatea în rândul adolescenților, a cărei prevalență se așteptă să crească într-un ritm și mai rapid decât în cazul persoanelor adulte.

Proiectul „Controlează Obezitatea” se derulează pe parcursul anului 2024 la nivel național în marile centre universitare de medicină: București, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Craiova, Cluj-Napoca și Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *