Șeful SRI a explicat la Timișoara de ce Europa este ținta favorită a teroriștilor

Șeful SRI a explicat la Timișoara de ce Europa este ținta favorită a teroriștilor

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
eduard hellvig

După ce, ieri, la festivitatea de deschidere a noului an academic de la Universitatea de Vest din Timișoara a participat președinta Croației, astăzi, un alt invitat de rang înalt a vizitat instituția de învățământ superior.

Și anume, șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, care a participat la lansarea unui master nou la UVT: Studii de securitate globală, în care vor fi abordate și teme precum imigrația, terorismul și securitatea cibernetică.

Eduard Hellvig a explicat că este nevoie de profesioniști în cadrul SRI pentru furnizarea de informații de calitate, dar și că SRI “a încheiat orice legătură cu trecutul nefast dinainte de anul 1989, întreaga activitatea este guvernată de principii și valori pe care le respectăm în orice împrejurare“. Potrivit lui Eduard Hellvig, SRI se bucură de încrederea a peste jumătate dintre români.

De asemenea, șeful SRI a explicat că Europa va “rămâne țina preferată a terorismului”, pentru că simbolizează “societatea deschisă și liberă”. “SRI este în afara oricărui joc de putere acum. A fost un efort depus de-a lungul mai multor ani și mă aștept ca și cei din exteriorul SRI să fie responsabili și să evite atragerea serviciului în astfel de construcții“, a mai precizat Eduard Hellvig.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *