Șeful PSD Timișoara avertizează că nu au fost cumpărate certificatele verzi pentru Colterm: “Ne așteaptă un tsunami”

Șeful PSD Timișoara avertizează că nu au fost cumpărate certificatele verzi pentru Colterm: “Ne așteaptă un tsunami”

- in Actualitate, Administratie, Locale, Politica, Stiri
1

Vom avea parte de un “tsunami”, săptămâna viitoare, din cauza situației de la Colterm.

Mihai Ritivoiu, președintele interimar al PSD Timișoara, a anunțat, astăzi, că până în acest moment societatea de termoficare a orașului nu a cumpărat certificatele verzi necesare, conform legislației europene, în valoare de 60 de milioane lei. În cazul în care nu le va achiziționa până la data de 30 aprilie, Colterm riscă o amendă de 135 milioane lei, conform șefului PSD Timișoara.

Vreau să vă anunț că ne așteaptă un tsunami săptămâna viitoare și bomba cu efect întârziat Colterm se pare că va exploda. La Colterm, săptămâna viitoare, va urma un tsunami. Există un termen de 30 aprilie, adică săptămâna viitoare, un număr de aproximativ 270.000 de certificate verzi trebuie cumpărate de către Colterm în contextul legislației europene. Prețul acestor certificate pe bursă, în acest moment, este de 44 de euro. Prețul variază, dar la o valoare de 44 euro, discutăm de o sumă de 12 milioane euro, valoarea acestor certificate, respectiv 60 milioane lei. Colterm-ul nici vorbă să aibă acești bani și nu au fost prinși nici ieri în bugetul Primăriei Timișoara. Colterm a primit ieri 90 și ceva de milioane lei, dar pentru funcționare, nu pentru aceste certificate verzi. Nici nu știu dacă primăria are voie să dea banii pentru certificatele verzi. Dacă nu se achiziționează aceste certificate până în 30 aprilie, discutăm de o amendă de 100 euro per certificat, adică 27 milioane euro, respectiv 135 milioane lei. Deci, până joi, bomba cu ceas dacă detonează, ne va costa aproximativ 200 milioane lei gaură în buget“, a declarat Mihai Ritivoiu.

Șeful PSD Timișoara a mai ținut să precizeze că vede situația în care se află Colterm în acest moment ca fiind “absolut halucinantă” și i-a criticat pe cei aflați la conducerea primăriei, pentru modul în care și-au prioritizat acțiunile.

Pe noi ne caută falimentul pe acasă și noi umblăm în Piața Victoriei să amendăm bătrâneii că hrănesc porumbeii. Ăsta este nivelul preocupărilor în Primăria Timișoara. Amenzi pentru hrănit de porumbei și interzicerea unor tonete care vând ouă, apă sifon la prețuri mici. Sper să se mai găsească soluții, deși mă tem că este cam târziu din acest punct de vedere“, a precizat Mihai Ritivoiu.

1 Comment

  1. ATENTIE! Articolul este complet gresit! A nu se face confuzie intre CERTIFICATE VERZI si CERTIFICATE DE EMISII CO2 Va rog sa va documentati inainte deva publica ceva…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *