Seful de sectie din Timisoara acuzat ca a luat mita pentru a pensiona anticipat zeci de persoane, arestat preventiv

Seful de sectie din Timisoara acuzat ca a luat mita pentru a pensiona anticipat zeci de persoane, arestat preventiv

- in Eveniment, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
medic spaga

Șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Militar Timișoara a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, aseară, pentru luare de mită și trafic de influență, după ce a primit sume de bani pentru a pensiona anticipat zeci de angajați ai Penitenciarului Arad, și nu numai. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Timiș.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, începând cu luna noiembrie a anului 2016, “în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală (pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial)”.

Astfel, în schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare să se pensioneze anticipat apelau la mediul Eugen Poșiar, care “în situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a „solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave), acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile, întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate”.

Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective ”apt limitat”, aspect care le permitea să iasă la pensie.

Conform procurorilor DNA, prin această metodă, până în prezent, au beneficiat de pensionare anticipată pe caz de boală sau au inițiat demersuri în acest sens peste 70 de angajați ai Penitenciarului Arad, cu vârste între 40 și 48 de ani.

În același context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată mai sus, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale”, a arătat DNA.

Procurori DNA, însoțiți de polițiști din cadrul DGA, au efectuat, miercuri, o percheziție la Spitalul Militar Timișoara, dar și la locuința medicului Eugen Poșiar, șef de secție, care a fost ridicat pentru mită, în casa acestuia fiind găsiți, într-un seif, peste 150.000 de euro. Medicul a fost audiat, iar apoi reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită și trafic de influență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *