Șeful de secție de la Spitalul Militar Timișoara care lua șpagă, trimis în judecată

Șeful de secție de la Spitalul Militar Timișoara care lua șpagă, trimis în judecată

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0
medic spaga

Șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Militar Timișoara, care a fost prins în flagrant în timp ce lua șpagă, riscă ani grei de închisoare. Medicul Eugen Poșiar a fost trimis în judecată luni, 12 noiembrie, de DNA Timișoara, pentru două fapte de luare de mită, două de trafic de influență și încă două de fals intelectual în formă continuă. În acest moment, medicul este arestat preventiv.

De asemenea, potrivit procurorilor DNA, și asistenta medicală Elena Corina Iliuță, din cadrul Spitalului Militar Timișoara, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru două infracțiuni de fals intelectual în formă continuă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În contextul în care, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocupărilor legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată mai sus, a primitde la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat în modalitatea amintită,suma totală de 3.400 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleași persoane 300 lei și o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale. Pentru a crea aparența că persoanele respective sufereau de afecțiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Poșiar Eugen Silviu și asistenta Iliuță Elena Corina au făcut mențiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane (internări fictive, presupuse proceduri medicale, etc.)”, transmite DNA.

De asemenea, a fost pus sechestru în ceea ce privește sumele de bani ridicate de la medicul timișorean, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum și asupra a două monede din metal prețios în valoare de 5.200 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *