Șefii CJT fac apel către primării să ofere sprijin pentru implementarea multelor proiecte din acest an

Șefii CJT fac apel către primării să ofere sprijin pentru implementarea multelor proiecte din acest an

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș are în acest an de implementat foarte multe proiecte, inclusiv pe fonduri europene. Unele sunt pe infrastructura rutieră, care deja au trecut de Comisia Tehnico Economică, iar în următoarea perioadă vor fi depuse la ADR pentru finanțare pe Programul Operațional Regional.

Altele sunt din fonduri guvernamentale și sunt depuse la Ministerul Dezvoltării, pe infrastructură și pe învățământul special, pentru realizarea Centrului Speranța. Sunt o serie de proiecte finanțate și din bugetul CJT.

„Eu sper ca aparatul de specialitate al CJT cu instituțiile din subordine  să se mobilizeze, pentru ca 2018, să nu ne mai prindă cu un excedent foarte mare. Unele proiecte mari nu se pot realiza numai într-un an, ci în mai mulți ani și în funcție de procedura de licitație. Pe noi ne interesează să le realizăm, să fie viabile, indiferent de ceea ce discutăm, de sală polivalentă, clinica de obstretică ginecologie sau de locuințele pentru tineri sau de construcția unui stadion nou și ultramodern. Fac apel către toate primăriile din județ să înțeleagă că trebuie să facă front comun pentru a oferi sprijin în implementarea acestor obiective în interesul județului și al locuitorilor săi”, a spus Călin Dobra, șeful CJT, miercuri 12 aprilie. Unul dintre marile proiecte îl reprezintă construcția de bazine de înot în cele opt orașe, de aceea primăriile trebuie să pună la dispoziție terenul și să facă infrastructura edilitară.

Roxana Iliescu, vicepreședintele CJT, a făcut același apel către primării, pentru a oferi sprijin CJT. „M-aș bucura dacă pentru aceste proiecte am găsi sprijin și înțelegere din partea primăriilor din Timiș, inclusiv din partea Primăriei Timișoara. Amintim numai două: construcția bazinelor de înot în cele 8 orașe și a depozitelor de legume și fructe, de care avem nevoie de sprijin mare din partea administrațiilor locale, totul în interesul timișenilor”, a spus Roxana Iliescu

În legătură cu pista de canotaj, Traian Stancu, vicepreședintele CJT, a declarat: “Mulțumesc colegilor din politică, președintelui Dobra și vicepreședintei Iliescu, pentru sprijinul acordat în legătură cu proiectul de construcție a viitoarei piste de canotaj de la lacul Surduc. Când va demara construcția pista va fi gata în 24 de luni. Va fi un lucru foarte bun pentru sportivi”, a conchis Stancu.

Gh. MIRON