Sefa din cadrul Finantelor Publice Timis, trimisa in judecata pentru ca a luat mita

Sefa din cadrul Finantelor Publice Timis, trimisa in judecata pentru ca a luat mita

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

O șefă a Finanțelor Publice Timiș riscă să-și petreacă mai mulți ani după gratii. Lucica Golban, care conduce Serviciul de Informații Fiscale din cadrul instituției, a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, în urmă cu câteva zile, de către DNA Timișoara pentru luare de mită.

De asemenea, alte două persoane, Stoiana Găman și Horia-Ioan Grigoriță, au fost trimise în judecată, în stare de libertate, pentru trafic de influență.

Potrivit procurorilor DNA, în data de 13 septembrie, Lucica Golban ar fi primit de la un om de afaceri suma de 3.000 de lei “în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA. Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție“.

De asemenea, DNA a mai informat că de la același om de afaceri, în perioada 2016 – 2018, Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziune fiscală“, a arătat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, fiind instituite și măsuri asiguratorii în ceea ce-i privește pe Găman Stoiana și Grigoriță Horia Ioan.

În trecut, Găman Stoiana a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind condamnată la o pedeapsă cu suspendare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *