Secretara Primăriei Dumbrăviţa, destituită din funcţie, în război cu edilul. A intervenit Prefectura Timiş şi Poliţia

Secretara Primăriei Dumbrăviţa, destituită din funcţie, în război cu edilul. A intervenit Prefectura Timiş şi Poliţia

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Primarul comunei Dumbrăviţa, Victor Malac, a ajuns să se războiască cu secretara instituţiei, Ramona Diana Marinchi. Totul a pornit după ce femeia, destituită din funcţie recent, a refuzat să părăsească locul de muncă, folosindu-se de mai multe chichiţe. Cu scopul aplanării conflictului, a intervenit Prefectura Timiş, iar edilul a solicitat şi ajutorul poliţiştilor.

Prefectura Timiş a arătat miercuri, 24 aprilie, prin intermediul unui comunicat de presă, că primarul Victor Malac şi consilierii locali din Dumbrăviţa au sesizat Comisia de Disciplină de la nivelul instituţiei cu privire la presupusele abateri disciplinare ale secretarei.

Urmare a acestei sesizări, în data de 10 aprilie, s-a întrunit Comisia de Disciplină, care a analizat atât sesizările, cât și apărarea secretarei. Urmare a ședinței, a fost întocmit un raport final prin care s-a constatat că sunt îndeplinite condițiile legale privind destituirea secretarei din funcţie.

Raportul final al Comisiei de Disciplină a fost comunicat primarului comunei Dumbrăvița, care are obligația legală de a-l pune în executare, respectiv de a emite Dispoziția privind destituirea din funcția publică de conducere a doamnei Marinchi Ramona Diana- secretarul comunei. În data de 22 aprilie 2019, primarul comunei Dumbrăvița a sesizat Instituția Prefectului cu privire la faptul că și-a îndeplinit obligația legală de a emite dispoziția, însă doamna Marinchi Ramona Diana a refuzat să o înregistreze în Registrul special această dispoziție, la fel refuzând să înregistreze și alte dispoziții care o privesc. Totodată, primarul comunei Dumbravița a cerut sprijinul Corpului de Control al Prefectului pentru a debloca activitatea instituției pe care o conduce“, a informat Prefectura Timiş.

Prin urmare marți, 23 aprilie, Corpul de Control al prefectului s-a deplasat la sediul Primăriei Dumbrăvița, în vederea medierii acestei situații, precum și pentru a efectua un control tematic privind activitatea primarului și a secretarului în perioada 2016 – prezent. Astfel, s-a constatat faptul că dispoziția de destituire a secretarului, precum și alte dispoziții care privesc secretarul, nu sunt înregistrate și nici comunicate prefectulului, potrivit prevederilor legale.

În momentul în care i s-a pus în vedere să înregistreze toate dispozițiile emise de primar pe care nu le-a înregistrat până în acest moment, secretara a refuzat, refuzând totodată să predea Registrul Unic și ștamplilele instituției. Urmare a acestui refuz, primarul a convocat o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Dumbrăvița și a cerut ajutorul organelor de Poliție, în vedere sigilării biroului secretarului instituției în care se aflau registrele și ștampilele“, a arătat Prefectura Timiş.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *