Secretar de stat în Ministerul Educației, la Timișoara, despre educația sexuală în școli: „Orele vor fi predate de cadre medicale”

Secretar de stat în Ministerul Educației, la Timișoara, despre educația sexuală în școli: „Orele vor fi predate de cadre medicale”

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Un secretar de stat în Ministerul Educației a oferit, miercuri, 23 iunie,  la Timișoara, mai multe detalii cu privire la modul în care se vor realiza orele de educație sexuală în școli, din această toamnă.

Educația sexuală va fi parte a disciplinei Educație pentru sănătate. În momentul de față, este o disciplină opțională, dar din toamnă va deveni obligatorie, iar educația sexuală va fi un modul printre multe altele care apar în Educație pentru sănătate. Noi ne-am dori să schimbăm programa astfel încât să introducem și eventual să schimbăm numele disciplinei în Educație pentru societate, să apară și modulul de educație financiară, pentru nutriție sănătoasă, de mediu, de prim-ajutor. (…) Educația sexuală nu înseamnă educație pentru actul sexual, înseamnă educație pentru protecția propriei sănătăți”, a declarat Radu Szekely.

Secretarul de stat în Ministerul Educației a precizat că disciplina Educație pentru sănătate ar urma să fie predată din clasa a V-a până în clasa a XII-a, însă despre educația sexuală se va vorbi cel mult trei ore pe an, cursurile fiind predate de cadre medicale.

La aceste ore vor fi invitate cadre medicale, doctori, persoane din domeniu care știu cum să abordeze aceste subiecte. Nu vrem să punem presiune pe consilierii școlari sau pe profesori, ci orele se vor face în colaborare cu specialiști”, a afirmat Radu Szekely.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *