Sebi is Back: Turnuri de observare, baricade și tuburi de oxigen –la Galeria Calina Timișoara

Sebi is Back: Turnuri de observare, baricade și tuburi de oxigen –la Galeria Calina Timișoara

- in Educatie
0

Galeria Calina Timișoara a vernisat expoziția Solo Show Sebastian Moldovan, Sebi is Back, luni. A fost ultimul proiect al platformei DESENUL SANS RIVAGES/ curator Liviana Dan – o platformă  despre gândirea în desen, despre desenul contemporan ca idee și proces, despre intenționalitatea și flexibilitatea lui.

Cu toate că poate părea cool-headed expoziția SEBI IS BACK are o abordare concretă, abstractă, poetică. Sebastian Moldovan impune un spațiu dincolo de marginile hârtiei. O continuare a desenului cu alte mijloace. Fapte de biografie devin la Sebastian Moldovan obiecte, scene izolate, dar păstrează un sens al urgenței pentru arsenalul de apărare visat în copilărie, acut necesar acum: turnuri de observare, baricade, tuburi de oxigen.

Un desen fizic strânge impresii, scenă după scenă, dialog pentru dialog. În povestea despre viață orice se poate întâmpla. Acțiunea și discursul, ritmul evenimentelor au lumină și romantism, dar și o tensiune aproape febrilă. Linia este fină și detaliul rafinat. Desenul rămâne preocupat de un sens al echilibrului și este întotdeauna ușor departe.

Un minimalism vizionar adevărat ca formă și acuratețe rămâne mereu deschis spre o arhitectură domestică, curioasă și liberă –a explicat Liviana Dan.

G. M.