Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș: “Fritz și Nica, campionii ridicolului”

Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș: “Fritz și Nica, campionii ridicolului”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Senatorul PSD de Timiș, Sebastian Răducanu spune că primarul Dominic Fritz și președintele CJT, Alin Nica sunt campionii ridicolului. Odată cu amenda încasată de Colterm pentru că nu a achiziționat certificatele CO2, s-a reaprins războiul dintre PNL și USR-PLUS în Timiș. Social democratul este de părere că ambițiile personale și conflictele dintre cele două tabere au atins apogeul ridicolului, iar singurii care au de pierdut din acest război sunt timișorenii, orașul și județul.

Societatea de termoficare Colterm din Timișoara a fost sancționată cu peste 20 de milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele de emisii gaze cu efect de seră (EUA), pentru poluarea produsă în 2020. Administrația Fondului pentru Mediu a emis încă din 14 mai o decizie de impunere pentru 106.863.467 lei.

Se caută specialiști din București și se poartă negocieri “discrete” între Primăria Timișoara și Guvern pentru a acoperi găurile financiare ale Colterm. Amenda de 20 de milioane de euro a stârnit multe reacții și a reaprins războiul din cadrul coaliției PNL – USR Plus, care conduce Timișoara și județul Timiș. Un conflict ridicol între primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și președintele CJ Timiș, Alin Nica. Cel din urmă îi cere primarului demisia pentru amenda primită de societatea din subordinea administrației timișorene. Primarul dă vina pe “ultimii 20 de iresponsabilitate”. În mod clar, în cele șase luni de coabitare, în coaliția locală au fost mai multe tensiuni și neînțelegeri, decât guvernare comună.

În noiembrie 2020, în coaliția județeană s-a înregistrat un prim cutremur, când primarul USR al Timișoarei a convocat ședința CL, în care urma alegerea viceprimarilor, înainte de terminarea negocierilor cu Alin Nica și PNL. Anterior, pe aceeași temă, USR PLUS și PNL se amenințau reciproc că nu vor crea o majoritate la CL Timișoara și CJ Timiș, iar Fritz spunea că va demara discuții inclusiv cu consilierii PSD și cei ai Pro România.

Un alt episod cu năbădăi a vizat carantinarea Timisoarei în martie anul acesta. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, l-a atacat pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, după ce Timișoara a intrat în carantină. Subiectul carantinării orașului reședință de județ și a localităților învecinate a fost prilej de „contre” în alianța de guvernare locală atât înainte, cât și după luarea acestei decizii. Alin Nica a susținut faptul că votul său a fost împotriva carantinei. Conform lui Nica, de la preluarea mandatului de edil șef Dominic Fritz nu a organizat nicio ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Timișoara, care să decidă măsuri pentru limitarea infectărilor, dar și că acesta ar fi ascuns un focar de coronavirus care s-a dezvoltat la Direcția de Urbanism.

Cert este că ambițiile personale și războaiele dintre cele două tabere au atins apogeul ridicolului, spre deliciul presei și al politicienilor de la București. Iar Timișul, Timișoara și timișorenii au doar de pierdut“, a scris Sebastian Răducanu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *