Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș: “De ce ați amânat din nou schema HoReCa, domnule ministru? Nu au apucat firmele de casă ale partidului să se înscrie?“

Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș: “De ce ați amânat din nou schema HoReCa, domnule ministru? Nu au apucat firmele de casă ale partidului să se înscrie?“

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Senatorul PSD de Timiș, Sebastian Răducanu anunță că ministrul Economiei, Claudiu Năsui a amânat, din nou, schema HoReCa. De asemenea, Răducanu spune că fondurile destinate pentru schema care ar fi putut salva firmele din domeniul Horeca ar fi trebuit să vină până în 30 iunie, dar peste noapte și din pix, Năsui a prelungit termenul până anul viitor, ceea ce reprezintă falimentul firmelor.

Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“? Mult, mai ales dacă o rostim în jurul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Laude multe, fapte puține, așa poate fi descrisă schema HoReCa. Deși a fost anunțată cu surle și trâmbițe de către ministrul Năsui, ca fiind salvatoarea domeniului Horeca în 2021, aceasta este amânată de peste 1 an de zile.

Fondurile destinate acestei scheme trebuiau să vină până la 30 iunie 2021, dar peste noapte termenul a fost prelungit din pix până la 30 iunie 2022. Tot din pix veți rezolva și falimentul firmelor românești, domnule ministru?

Cum puteți să pretindeți că ați ajutat firmele românești din moment ce Măsura 2 nu este încheiată, Măsura 3 a fost anulată total, iar schema HoReCa se află într-o amânare continuă? De ce ați amânat din nou schema HoReCa, domnule ministru? Care sunt motivele? Nu au apucat firmele de casă ale partidului să se înscrie?

După cum dumneavoastră ați declarat, plafonul maxim a fost atins de mult. Prelungirea termenului reprezintă doar o scădere nejustificată a fondurilor pentru firmele care și-au depus în timp util dosarele.

Zilele trec, fondurile nu vin, iar economia țării se duce pe apa sâmbetei.

Joaca de-a ministrul, într-o vreme în care domeniul privat avea cea mai mare nevoie de un ministru competent, a produs falimentul a mii de firme din România.

Năsui sau Ministrul “Nu Sunt”, rămâne gravat pe crucea multor firme care astăzi nu mai pot susține economia României”, a scris pe pagina sa de Facebook, Sebastian Răducanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *