Se verifică modul de precolectare a deșeurilor reciclabile și reziduale, în Lugoj

Se verifică modul de precolectare a deșeurilor reciclabile și reziduale, în Lugoj

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
1

ADID Timiș anunță că, împreună cu reprezentanții instituțiilor, continuă acțiunea de verificare a modului de precolectare a deșeurilor reciclabile (pubela galbenă) și reziduale (pubela neagră), acum în municipiul Lugoj. Astfel că, începând de marți, 23 noiembrie, acțiunii de verificare desfășurate de ADID Timiș se vor alătura și reprezentanții Primăriei Municipiului Lugoj, Poliției Locale Lugoj și cei a operatorului de salubrizare.

Verificarea este permanentă și se va desfășura atât la asociațiile de proprietari, cât și la punctele de colectare unifamiliale, iar în urma verificării conținutului pubelelor se vor aplica avertismente și amenzi de către Poliția Locală.

Acțiunea vine în completarea tuturor măsurilor de informare realizate de ADID Timiș și Retim (spoturi radio, spoturi tv, articole de presă, publicitate outdoor, sms-uri, postări facebook, newsletter, afișe, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea având scopul de informare asupra modului corect de precolectare. În continuarea acestor măsuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin  aplicarea etichetelor roșii, ceea ce presupune că acele pubele nu vor fi mai fi colectate de către operator, decât după ce conținutul acestora va fi conform. Gradul scăzut de implicare al cetățenilor influențează procentul mic de reciclare; prin toate acțiunile desfășurate vizăm conștientizarea importanței realizării procesului de precolectare separată a deșeurilor într-un mod corect, în scopul atingerii țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor asumate la nivel local și național, precum și protejarea mediului înconjurător“, a explicat Ancuța Mateescu – specialist PR ADID Timiș.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *