Se va stropi impotriva tantarilor, la Timisoara. Cine a castigat licitatia organizata de primarie

Se va stropi impotriva tantarilor, la Timisoara. Cine a castigat licitatia organizata de primarie

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Vești bune pentru timișoreni. De anul viitor, nu ar mai trebui să se plângă de faptul că sunt mușcați de țânțari. Primarul Nicolae Robu a declarat că a fost desemnată firma care se va ocupa de serviciile de deratizare și dezinsecție în capitala Banatului. Este vorba de Deraton SRL, o firmă din Timișoara specializată în deratizare. Valoarea contractului este puțin peste nouă milioane de lei și a fost semnat pe o perioadă de patru ani.

Am o veste foarte bună, așteptată, sunt convins, de foarte mulți timișoreni, de câțiva ani. În sfârșit, licitația pentru dezinsecție, deratizare a ajuns la bun sfârșit. Practic, de ani întregi nu am putut face dezinsecția, deratizarea decât prin intervenții de forță majoră, ceea ce evident a restrâns și arealul de intervenție, și numărul de intervenții. Acum am reușit să ducem la bun sfârșit procedura de licitație. S-a semnat contractul cu firma Deraton SRL, care a avut o ofertă în valoare de 9.151.000 de lei, fără TVA, în condițiile în care valoarea plafonului estimat total a fost de 38 de milioane de lei, fără TVA“, a spus marți, 25 septembrie, primarul Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a dat asigurări că reprezentanții municipalității vor monitoriza modul în care firma care a câștigat licitația va stropi împotriva insectelor și dacă va folosi substanțe de calitate. “Evident că vom verifica eficiența intervențiilor, în primul rând efectuarea și apoi eficiența lor. Nu ne vom mulțumi să se stropească cu apă, cu apă stropește cel de sus. E o obligație asumată prin contract de care firma trebuie să se achite. Noi nu avem decât să verificăm dacă se fac intervențiile și vor fi eficiente. Avem birou de specialitate care va urmări aceste intervenții, iar în privința rezultatului vom simți cu toții dacă se intervine cu ce trebuie. Dacă se intervine cu substanță de calitate, vom vedea prin rezultatul intervențiilor“, a mai spus Robu.