Se reia licitația pentru cumpărarea celor 44 de autobuze electrice pentru Timișoara

Se reia licitația pentru cumpărarea celor 44 de autobuze electrice pentru Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Vești bune aduse de Cătălin Iapă, secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Acesta a anunțat joi, 29 octombrie, pe Facebook, că licitația pentru cele 44 de autobuze electrice achiziționate prin minister pentru Timișoara se reia în scurt timp.

În acest moment, potrivit lui Cătălin Iapă, documentația este în verificare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice și se așteaptă validarea publicării.

Au fost eliminate motivele tehnice care au dus la anularea primei licitații, iar acum suntem încrezători că aceasta se va desfășura cu succes, astfel încât la finalul ei să avem câștigător. Prin modificarea legii achizițiilor publice, această licitație nu se mai poate prelungi atât de mult precum precedenta, termenul maxim de finalizare fiind de 60 de zile din momentul deschiderii ofertelor, termen care se poate prelungi o singură dată“, a precizat Iapă.

Prima licitație a fost lansata de minister în luna februarie a anului trecut, iar în data de 14 iulie 2020 procedura de licitație a fost anulată, după solicitarea a cinci clarificări tehnice asupra ofertelor. Au participat trei ofertanți, iar motivele anulării au fost de ordin tehnic. La ultima solicitare de clarificări, ofertanții au depus documente neconforme cu caietul de sarcini, deși la cele patru solicitări anterioare de clarificări licitația a evoluat fără a fi motive de anulare, a detaliat Cătălin Iapă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *