Se realizeaza Pasajul Solventul. Anuntul primarului Robu

Se realizeaza Pasajul Solventul. Anuntul primarului Robu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Pasajul Solventul este tot mai aproape de a fi realizat. Primarul Nicolae Robu a anunțat marți, 15 octombrie, că în sfârșit administratorii platformei industriale Solventul au fost de acord să doneze municipalității un teren de aproape 700 mp, necesar pentru a realiza acest pasaj.

Aseară s-a semnat contractul de donație prin care acel teren care ne era necesar ca să dăm drumul lucrărilor la pasajul Solventului ne este dat de către Valkiria Invest SRL, pentru a intra în domeniul public al municipalității Timișoara. Acum suntem proprietari ai acelui teren. Prin urmare, punem să dăm drumul lucrărilor. Terenul are o suprafață de 663 mp, nu este mare, dar ne permite să mergem cu pasajul pe traseul optim, astfel încât să putem face și pod peste Bega, după partea sudică a pasajului“, a explicat primarul Timișoarei.

Potrivit edilului-șef, proiectul tehnic pentru realizarea pasajului Solventul este aproape finalizat, astfel că există mari șanse să se dea drumul la licitația pentru execuția lucrărilor chiar în acest an.

Dăm drumul la licitație pentru execuție în curând. Anul acesta vom da drumul. Ne mai trebuie avizul de mediu, sper să nu fim ținuți pe loc. Când avem avizul de mediu, putem emite autorizația de construire. Sper să nu se întâmple și cu acest obiectiv să fim ținuți pe loc de cei care trebuie să ne dea avize”, a mai spus Robu.

Vă reamintim că în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni și Calea Bogdăneștilor urmează să fie modernizată.