Se reabiliteaza fatada Palatului Culturii din Timisoara pana in 2021

Se reabiliteaza fatada Palatului Culturii din Timisoara pana in 2021

Una dintre clădirile emblematice din centrul Timișoarei va fi schimbată radical până în anul 2021, când orașul va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Primarul Nicolae Robu a anunțat marți, 24 septembrie, că s-a reușit semnarea contractului pentru reabilitarea fațadei Palatului Culturii, care adăpostește Opera Națională Română din Timișoara, precum și cele trei teatre de stat.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ un milion de euro, iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 12 luni. “Am semnat contractul pentru lucrări suplimentare de reabilitare a fațadei la Palatul operei și Teatrului, Palatului Culturii. A durat foarte mult până să putem face acest lucru. Noi am realizat licitația demult, apoi a fost nevoie de niște lucrări suplimentare, care nu puteau fi făcute pe contractul de lucrări ce a făcut obiectul acelei licitații. A trebuit să facem o nouă licitație, dar abia după ce totul a fost avizat și proiectantul a venit cu soluții în prealabil. Trebuie ca anul 2021 să ne prindă cu această clădire emblematică a orașului nostru reabilitată, Palatul Operei și Teatrelor, și vom face astfel încât așa să fie“, a spus primarul Nicolae Robu.

Lucrările de reabilitare a fațadei Palatului Culturii se ridică la 3,9 milioane de lei, fără TVA, și vor fi realizate de către firma Alex-Dia Construct SRL.

Potrivit primarului Robu, proiectul are toate avizele necesare, astfel că lucrările la fațadă pot începe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *