Se primesc cereri pentru ca elevi sărmani din Timișoara să beneficieze de tichete sociale de 500 lei

Se primesc cereri pentru ca elevi sărmani din Timișoara să beneficieze de tichete sociale de 500 lei

- in Administratie, Educatie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara anunță că încă se mai pot depune solicitări privind acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru elevii care provin din familii defavorizate, în valoare de 500 de lei.

Astfel, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara informează că, începând cu data de 23 noiembrie, începe o nouă acțiune de primire a acestor solicitări. Pot beneficia de tichete în cuantum de 500 lei/an școlar copiii “cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar ( grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora”.

Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței“, a detaliat Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Pentru a beneficia de această facilitate, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Timișoara; venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a acestui an este de până la 1.115 lei (pentru elevii din ciclul primar și gimnazial), respectiv venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna octombrie 284 lei (preșcolari) și să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

Pentru anul şcolar 2020-2021 cererile se depun în perioada 23 noiembrie – 04 decembrie, în intervalul orar 08.00 – 16.00, la adresa: B-dul Regele Carol I, nr. 10, sediul Serviciului de Beneficii Sociale. Prima evaluare a cererilor depuse, însoțite de actele doveditoare, se va realiza în perioada 04 – 09 decembrie, urmând ca Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara să înainteze lista destinatarilor finali către Instituția Prefectului Județului Timiș până la data de 14 decembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *