Se pregateste excluderea razvratitilor de la PNL Timisoara

Se pregateste excluderea razvratitilor de la PNL Timisoara

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Conducerea PNL Timiș pregătește excluderea din partid a răzvrătiților. 19 membri urmează să fie “executați” din partid după cele două rânduri de alegeri cu scandal de la PNL Timișoara. Unul dintre cei care urmează să fie exclus este consilierul local Raul Ambruș.

Supărarea mare vine după votul pentru noul Consiliu de Administrație a Colterm, unde cei de la USR ar fi făcut o înțelegere “pe sub masă” cu Raul Ambruș.  “S-a întâmplat că colegii de la USR au votat un nou CA la Colterm, fără a ține cont de partenerii de alianță, alegând să facă o înțelegere pe sub masă cu un consilier local PNL care va fi exclus din partid, este deja suspendat, mă refer la Raul Ambruș și să pună în pericol întreaga construcție solidă care asigura stabilitate în Consiliul Local, alături de PNL, care are nouă consilieri locali. Tocmai pentru că USR a lucrat cu Raul Ambruș și a pus bătăușii în CA, noi nu am votat și nu vom vota niciodată o astfel de propunere“, a spus președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Conform lui Alin Nica, Ambruș nu ar mai fi participat la ședințele grupului PNL din Consiliul Local și așa s-ar fi autoexclus din partid. “Domnul Ambruș nu a mai participat la ședințele noastre de grup de consilieri locali și de facto s-a autoexclus din PNL. Dar vom formaliza această excludere zilele următoare, urmăm procedurile statutare și domnul Ambruș nu va mai fi membru al PNL alături de toți ceilalți 18 membri care au fost suspendați în urma incidentelor de la alegerile din organizația Timișoara“, a mai spus Nica.

De asemenea, Alin Nica a spus că se vor face demersuri pentru a fi modificat Codul Administrativ ca acei consilieri care sunt excluși din partid să fie zburați și de pe funcțiile administrative. Și la CJT sunt doi consilieri județeni excluși din PNL, Alin Popoviciu și Călin Roman. “Măcar se separă apele și știm cine cu cine joacă. Noi vom face oricum demersuri ca să modificăm legea respectiv Codul Administrativ în sensul în care să fie mult mai ușor de a transpune în practică decizia de excludere a unui consilier local sau județean, să nu mai trebuiască să așteptăm până se judecă și în intern în partid și după aceea în instanță și să se conteste eventual ordinul de constatare a pierderii mandatului. Pentru că așa am putea să asistăm la o denaturare a rezultatului votului cetățenilor, chiar până la alegerile viitoare și nu este corect. Sau la schimbări de majorități de conjunctură cum este cazul la Consiliul Local Timișoara“, mai spune Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *