Se pregătește a doua licitație pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de curățenia stradală, la Timișoara

Se pregătește a doua licitație pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de curățenia stradală, la Timișoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara se pregătește pentru a doua licitație publică, care va fi organizată cu scopul desemnării unei firme care să se ocupe de curățenia stradală. Pentru că la prima licitație privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală în municipiul Timișoara s-a prezentat o singură firmă, licitația fiind ratată, acum condițiile solicitate de municipalitate au fost simplificate.

De altfel, vineri, 3 august, în ședința Consiliului Local Timișoara, a fost votat noul caiet de sarcini, iar modificările aduse au fost explicate de primarul Nicolae Robu.

Au fost schimbate câteva condiții puse în caietul de sarcini. Spre exemplu, nu se mai impune ca mașinile să fie euro 5, ci s-a coborât ștacheta la euro 3 și nu se mai cere să se spele fiecare stradă, să se curețe fiecare stradă de două ori pe zi, pentru că exista o exigență nerealistă. Și o altă modificare în caietul de sarcini se referă la numărul de mașini pe care ofertanții sunt obligați să le aibă, nu mai este la fel de ridicat ca la prima încercare a noastră de contractare a unui operator prin licitație. Reamintesc că la acea încercare am avut un singur ofertant, și acela s-a prezentat, pot spune clar, în bătaie de joc, cu o ofertă despre care el știa foarte bine că va fi descalificată, pentru că el a venit cu un preț dublu față de prețul plafon scris limpede în caietul de sarcini. Curățenia stradală se împarte în două, la ADID și noi. Vom vedea dacă este mai bine sau mai rău așa, din păcate, nu a fost opțiunea noastră. Dacă ar fi fost după mine, eu aș fi preferat să fie un singur operator care să se ocupe de salubritate în tot ce înseamnă ea, dar lucrurile sunt rânduite prin înțelegeri cu Comisia Europeană în felul acesta, să existe un operator contractat de ADID și pentru curățenia stradală, spălatul străzilor și golirea corpurilor de gunoi un alt operator, în răspunderea municipalității”, a spus primarul Nicolae Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *