Se poate vinde, din nou, alcool în Complex Studențesc, dar nu se poate bea

Se poate vinde, din nou, alcool în Complex Studențesc, dar nu se poate bea

- in Administratie, Locale
0

Consilierii locali au aprobat, vineri, un proiect de hotărâre prin care se permite din nou comercializarea alcoolului în Complexul Studențesc, însă interzice consumul în campus.

Studenții vor putea de acum înainte să cumpere băuturi alcoolice de la buticurile sau magazinele din campusul universitar, dar nu vor avea unde să bea. “Astăzi a trecut proiectul în forma sa de data trecută când a lipsit un vot. Ce se schimbă față de situația de până acum? Se dă posibilitatea să se vândă alcool în Complexul Studențesc, dar nu să se consume pe loc.de ce se face asta? Se face pentru că și studenții și administratorii universitățiilor consideră că studenții fiind cetățeni majori, adulți în toată firea, au dreptul să consume alcool și că trebuie să îi trimitem la nu știu ce distanță dacă doresc să își cumpere. Interdicția de consum de alcool în unitățiile comerciale din Complex s-a păstrat pentru a nu se crea locuri unde să vină lumea interlopă. Că dacă la acele unități ar veni doar studenți nu ar fi o problemă, dacă studentul ar sta la o terasă să bea o bere și să discute cu colegi de ai săi”, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu mai spune că acele firme care permit ca pe terase să se consume alcool vor fi amendate în continuare. Unele dintre terasele amendate, atacă mai apoi în instanță amenzile, iar unele câștigă, altele nu.

Sursa foto: www.tmpress.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *