Se opresc semafoarele in Piata Marasti. Ce se intampla la intersectia Punctele Cardinale

Se opresc semafoarele in Piata Marasti. Ce se intampla la intersectia Punctele Cardinale

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
marasti

După câteva zile de la testarea semafoarelor în intersecția din Piața Mărăști, primarul Nicolae Robu a decis că acestea nu vor fi puse în funcțiune. Cel puțin nu în perioada următoare.

Avem o nouă realizare importantă în orașul nostru: turbogirația din Piața Mărăști. Am încercat-o atât fără semaforizare, cât și cu semaforizare. Fiecare variantă prezintă avantaje și dezavantaje specifice. Părerea a 79% dintre cei aproape 4.000 de repondenți este că e mai bine fără semafoare. Prin urmare, pentru perioada următoare, vom scoate din funcțiune semafoarele și vom monitoriza cum merg lucrurile fără (evident, în luarea deciziei am avut în vedere și alte considerente, nu doar rezultatele sondajului, mai bine zis consultării cu dv, cetățenii)“, a scris primarul Nicolae Robu marți, 18 septembrie, pe Facebook.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că, în curând, se va circula mai bine și în intersecția Punctele Cardinale, iar încă două străzi urmează să fie lărgite la trei benzi: strada unisens Martin Luther și str. Arieș, între Casa Tineretului și Spitalul Județean Timișoara.

Edilul mai susține că, anul viitor, se va începe “lucrul pe teren” la mari proiecte. “În 2019, vom finaliza lărgirile la mai mult de dublu față de acum a podurilor Erilor și Dragalina. Dar în 2019 vom ajunge și la stadiul “lucru pe teren” cu marile proiecte: Pasajul Solventul (nou), Pasajul Consiliul Europei (nou), Podul Jiul (nou), Podul ILSA (nou), Inelul 4, Inelul 2. În paralel, vom persevera în preocuparea noastră neîntreruptă din 2012 pentru Centura Sud. Când toate acestea și multe altele mai mărunte vor fi gata -estimez că până la finele anului 2020-, în Timișoara se va circula altfel, în pofida faptului că numărul de mașini va crește în continuare foarte mult“, a declarat Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *