Se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare pe aproximativ 40 de străzi din Timișoara

Se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare pe aproximativ 40 de străzi din Timișoara

- in Administratie, Locale, Stiri
0

În Timișoara, se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare, pe aproximativ 40 de străzi, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). În cadrul aceluiași proiect, pe alte 40 de străzi au fost deja finalizate lucrările la rețelele de apă și de canalizare.

Lucrările de modernizare a sistemelor de apă și de canalizare sunt necesare pentru a rezolva pe termen lung probleme ce apar frecvent în ultima perioadă, din cauza sistemelor subdimensionate și a vechimii conductelor. Știu că lucrările de pe două artere importante din oraș, Torontalului și Aradului, intens circulate, cauzează neplăceri din cauza restricțiilor de circulație, dar aceste investiții, care se vor finaliza în toamnă, vor aduce îmbunătățiri semnificative pentru timișoreni și pentru mediu”, spune Dominic Fritz.

Pe Calea Torontalului se lucrează la reabilitarea rețelelor de apă, pe tronsonul cuprins între strada Grigore Alexandrescu și Bulevardul Cetății, pe o lungime de peste 3 km. Amplasamentul a fost predat firmei constructoare la începutul anului 2022, iar data finalizării, din graficul de lucrări, este luna septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor fiind în prezent d peste 70%.

Pe Calea Aradului se lucrează tot la reabilitarea rețelelor de apă, pe segmentul cuprins între strada Miresei și Centrul Bancar, pe o lungime de 0,6 km. Amplasamentul a fost predat firmei constructoare la începutul acestui an, iar finalizarea lucrării este prevăzută pentru luna noiembrie. Progresul fizic în acest moment este de aproximativ 60%.

Ilie Vlaicu, director general Aquatim SA, explică: „Dacă extinderea sau introducerea rețelelor pe străzi unde acestea nu există este relativ bine văzută de cetățeni, șantierele pentru reabilitări în general «deranjează» prin restricțiile apărute și prin zgomotul utilajelor. Rugăm cetățenii să înțeleagă că reabilitările pe care noi le-am introdus în acest proiect european sunt benefice în final pentru cetățeni”.

Aquatim este una dintre societățile de utilitate publică aflată în creștere în ceea ce privește indicatorii financiari. Societatea a înregistrat, în 2022, o creștere cu peste 22% a cifrei de afaceri, respectiv cu aproximativ 30% a profitului brut, față de anul 2021.

Lucrările de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Timișoara se derulează în cadrul unui proiect european implementat de Aquatim în județul Timiș. Valoarea totală a proiectului este de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro cofinanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județ.

Foto: arhivă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *