Se lasa cu procese dupa ce marioneta Roxana Iliescu este tinuta cu forta in fruntea CJ Timis

Se lasa cu procese dupa ce marioneta Roxana Iliescu este tinuta cu forta in fruntea CJ Timis

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Situatie hilară la Consiliul Județean Timiș unde vicepreședintele Roxana Iliescu (PMP) este ținută în funcție, deși și-a dat demisia din partidul pe listele căruia a candidat la alegeri. Atât public, cât și în fața conducerii centrale a PMP. Chiar dacă teoretic pierderea calității de consilier județean a Roxanei Iliescu ar fi trebuit să fie o chestiune formală, se pare că nu este așa. PSD și ALDE nu vor să o lase să plece din CJT pentru că de-a lungul timpului Roxana Iliescu a dovedit că este marioneta perfectă. A vrut totul pentru ea, nimic pentru PMP.

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș spune că până nu va vedea o demisie scrisă a Roxanei Iliescu nu se va întâmpla nimic, indiferent câte solicitări ar face PMP. “A venit o solicitare la mine și acum suntem în corespondență cu PMP, pentru că ei nu ne-au atașat documentele justificative la acea adresă. Au făcut o revenire la adresa inițială în care tot nu ne-au atașat documentele justificative. Noi le cerem acum să ne atașeze și să ne facă dovada cu documentele justificative. Așteptăm răspunsul de la dânșii. Dacă nu primim niciun document justificativ din punctul meu de vedere nu se va întâmpla nimic. Există o legislație pe care Prefectura trebuie să o respecte. Asta spune la ora asta legislația. Noi respectăm doar legea”, a declarat pentru www.banatulmeu.ro prefectul de Timiș, Eva Andreaș.

Anunțat de pretențiile prefectului, președinetele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean a fost tranșant. Nu ar fi de mirare ca problema să se rezolve în instanță. „Prefectul este obligat să pună legea în aplicare și nu să facă alte solicitări ce depășesc atribuțiile funcției de prefect. Prefectul are obligația să emită un ordin de încetare a mandatului de consilier județean înainte de termen la solicitarea formațiunii politice. Nu este nevoie de alte acte doveditoare. Eu ca partid decid cine este și cine nu este membru. Ne gândim chiar la instanțele judecătorești, dacă legea nu este respectată”, ne-a declarat deputatul Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș.

Roxana Iliescu este în concediu și se relaxează în această perioadă cu fetele la Veneția.