Se lansează licitația pentru modernizarea Căii Stan Vidrighin. Primăria Timișoara are nevoie de 20 milioane euro

Se lansează licitația pentru modernizarea Căii Stan Vidrighin. Primăria Timișoara are nevoie de 20 milioane euro

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

În această primăvară se va face un pas important cu scopul modernizării uneia dintre cele mai circulate artere din Timișoara. Astfel, în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramei stradale pentru Calea Stan Vidrighin.

Potrivit proiectului, valoarea investiției este estimată la 91,4 milioane de lei, iar finanțarea se va realiza din bugetul local al Primăriei Timișoara. Lucrările ar trebui finalizate în 30 de luni de la începerea lor.

După aprobarea bugetului, în cursul lunii martie, proiectul va intra în licitaţie de execuţie. Obiectivul se află şi pe lista de rezervă a proiectelor finanţabile din fonduri europene, iar o eventuală supracontractare, deja solicitată de Timişoara, alături de Oradea şi alte oraşe în situaţii de contractare maximă POR, ar permite finanţarea europeană”, a explicat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Potrivit reprezentanților municipalității, investiția vizează ”modernizarea întregului ansamblu rutier și a liniilor de tramvai, inclusiv a stației de subredresare care va alimenta cu energie electrică linia cale modernizată, reabilitarea sistemului rutier existent, realizarea de piste pentru biciclete pe fiecare sens de deplasare, realizarea de trotuare, refacerea spațiilor verzi prin acoperire cu covor de gazon și plantarea de arbori, precum și semaforizarea intersecției Calea Stan Vidrighin – str. Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *