Se inventariaza morile de cereale istorice din judetul Timis. Cum poti ajuta

Se inventariaza morile de cereale istorice din judetul Timis. Cum poti ajuta

Acțiune inedită în județul Timiș derulată de Asociația Acasă în Banat. ONG-ul timișorean inventariază, în această perioadă, morile de cereale istorice din județ. Concret, sunt identificate locațiile acestora, apoi este evaluată starea de conservare și le este documentat istoricul.

Credem că istoria industrială a județului Timiș este un domeniu foarte valoros, însă trebuie să facem tot posibilul pentru a nu-l pierde în viitorul apropiat. Morile de cereale (de măcinat făină) sunt parte din acest patrimoniu și ne dorim ca, în viitorul apropiat, să vedem cât mai multe dintre ele protejate, păstrate și valorificate, fie în scopul lor inițial, fie în scop turistic sau reconvertite. Dacă aveți fotografii vechi, povești despre morile din Timiș, ne-am bucura să ne contactați”, a transmis Asociația Acasă în Banat.

Reprezentanții ONG-ului timișorean spun că au avut parte de o mulțime de surprize plăcute pe teren, printre care oameni pasionați de morărit întâlniți sau mori vechi încă în funcțiune care macină de zeci de ani.

Toate informațiile despre morile de cereale din Timis se vor regăsi pe site-ul www.acasainbanat.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *